Werkwijze

Hoe ziet een sessie bij Lekker Los er uit?

Tijdens onze eerste afspraak wil ik graag je verhaal horen en waar je aan zou willen werken. Dat er de ruimte is waarin alles gevoeld en gezegd mag worden staat bij mij voorop. Daarnaast hecht ik veel waarde aan jouw systeem. Die is leidend als het gaat om de volgorde van thema’s en de intensiteit van de behandeling. Een sessie duurt 75 minuten. Je kunt bij mij een traject aangaan maar dat is niet altijd nodig. Twee tot drie sessies kunnen ook al verheldering bieden over een bepaald onderwerp waar je meer van zou willen weten.

Een sessie bij Lekker Los bestaat niet alleen uit praten; het omvat ook het ervaren van en luisteren naar beelden, sensaties en gedachtes die vanuit je onderbewuste en je lichaam komen. Ons lichaam en onderbewuste herbergen waardevolle informatie over de drijfveren van ons gedrag en de emoties die daarbij gepaard gaan.

De focus zal liggen op het autonome zenuwstelsel, (onbewuste) beschermingsmechanismen en de invloed daarvan op jouw dagelijks leven, gedrag en gezondheid.
De methodes die ik hanteer tijdens een sessie hebben primair de volgende drie uitgangspunten:
• Het vergroten van bewustzijn in lichaam en geest
• Zelfhelend vermogen als bron van herstel
• Nieuwsgierigheid en compassie als werkwijze

Door deze benadering is het mogelijk om meer harmonie en ontspanning te creëren met de delen in jezelf die pijn ervaren, angstig zijn, verdriet hebben, boos zijn of simpelweg jouw aandacht verdienen. Dan zal er vanzelf meer ruimte zijn voor rust en herstel. Die staat van zijn hebben we allemaal in ons maar soms is daar weinig tot geen contact mee. Wat we in sessies willen doen is het contact herstellen met die geneeskrachtige bron in onszelf.
Spreekt deze werkwijze je aan? Dan ben je van harte welkom in mijn praktijk!