Over Jorris

Mijn weg naar massage en therapie

Hallo, mijn naam is Jorris Klaassen. Sinds 2016 werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk aan de Vismarkt. Daarvoor heb ik veel andere banen gehad en het is geen toeval dat ik uiteindelijk bij dit werk ben uitgekomen. Jaren voordat ik mijn praktijk startte was ik ook al bekend met massage en therapie. Ik ben namelijk wat je noemt een ervaringsdeskundige en heb al van alles geprobeerd om een rustiger lijf en hoofd te krijgen. Ik had namelijk van jongs af aan een lichaam met veel spanning wat resulteerde in onder andere migraine, stijve spieren met triggerpoints, tinnitus, hyperacusis (overgevoelig gehoor), boosheid, moeite met mijn eigen emoties en een erg reactief zenuwstelsel. In mijn tienerjaren ontdekte ik zaken zoals alcohol, tabak, en wiet om het allemaal wat te dempen en te verzachten.
Dit zijn natuurlijk allemaal zeer tijdelijke ‘oplossingen’ en ze houden de symptomen juist in stand. Daar komt bij dat de bijwerkingen van kortetermijnoplossingen nooit leuk zijn.
Toen ik dat een beetje door begon te krijgen besloot ik dat ik het anders wilde aanpakken. Ik ben duurzame manieren gaan zoeken om met mijzelf om te gaan. Ik heb massages en therapieën gevonden die, tot op de dag van vandaag, veel voor mij betekenen.
Ik ben nu namelijk op het punt dat ik geen migraine en hyperacusis meer heb. Mijn tinnitus heb ik geaccepteerd waardoor die meestal niet meer te horen is. En mijn autonoom zenuwstelsel is veel meer gereguleerd waardoor ik flexibeler ben en veel zaken een stuk lichter zijn. Ook mijn verslavingen die ik gebruikte om met mijzelf om te gaan heb ik niet meer nodig. Dit alles neemt niet weg dat ik nog steeds wel eens een beetje hoofdpijn heb en dat mijn zenuwstelsel het mij af en toe nog steeds lastig kan maken. Maar al met al is het nog geen tiende in vergelijking met vroeger. 
Het doel van mijn praktijk is niet om al het ongemak voor je weg te nemen maar door massage en/of therapie bewustzijnsgroei van lichaam en geest te creëren.
En ja, dat kan als prettige bijwerking hebben dat je makkelijker uit negatieve patronen kunt stappen, meer rust ervaart en je lichaam ontspant.
Alles wat ik aanbiedt bij Lekker Los, van massage tot en met therapie, heb ikzelf ondergaan. Ik vind dat belangrijk omdat ik wil weten hoe iets aanvoelt en wat het effect er van is. Uiteindelijk zijn de technieken en methodes over gebleven die in mijn ogen het meest effectief zijn en waar ik mij thuis bij voel.
Ik hoop je te zien in mijn praktijk. 
Groetjes,

Jorris

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jorris Klaassen ~ 06-17138112 ~ Vismarkt 34A