Over Jorris

Mijn weg naar massage en therapie

Hallo, mijn naam is Jorris Klaassen. Sinds 2016 werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk aan de Vismarkt. Daarvoor heb ik veel andere banen gehad en het is geen toeval dat ik uiteindelijk bij dit werk ben uitgekomen. Jaren voordat ik mijn praktijk startte was ik ook al bekend met massage en therapie. Ik ben namelijk wat je noemt een ervaringsdeskundige en heb al van alles geprobeerd om een rustiger lijf en hoofd te krijgen. Ik had van jongs af aan een lichaam met veel spanning wat resulteerde in onder andere migraine, stijve spieren met triggerpoints, tinnitus, hyperacusis (overgevoelig gehoor), boosheid, moeite met mijn eigen emoties en een erg reactief zenuwstelsel. In mijn tienerjaren ontdekte ik zaken zoals alcohol, tabak, en wiet om het allemaal wat te dempen en te verzachten.
Dit zijn natuurlijk allemaal zeer tijdelijke ‘oplossingen’ en ze houden de symptomen juist in stand. Ook zijn de bijwerkingen van kortetermijnoplossingen nooit echt leuk.
Toen ik dat een beetje door begon te krijgen besloot ik dat ik het anders aan wilde pakken. Ik ben duurzamere manieren gaan zoeken om met mijzelf om te gaan. Ik heb massages en therapieën gevonden die, tot op de dag van vandaag, veel voor mij betekenen.
Ik ben nu namelijk op het punt dat ik geen migraine en hyperacusis meer heb. Mijn tinnitus vormt geen ‘gevaar’ meer waardoor die meestal niet meer te horen is. Mijn autonoom zenuwstelsel is meer gereguleerd waardoor ik meer in balans kan reageren op situaties in zowel mijn binnenwereld als mijn buitenwereld. Ook alcohol, tabak en wiet, wat ik gebruikte om met mijzelf om te gaan, heb ik niet meer nodig. Dit alles neemt niet weg dat ik nog steeds wel eens een beetje hoofdpijn heb en dat mijn zenuwstelsel het mij af en toe nog knap lastig kan maken. Maar al met al is het nog geen fractie in vergelijking met vroeger.
Het doel van mijn praktijk is niet om al het ongemak voor je weg te nemen. Ik geloof dat ieder van ons over zelfhelend vermogen beschikt. Dit vermogen gaan ontdekken en uitbreiden is waar ik voor sta!
Alles wat ik aanbied bij Lekker Los, van massage tot en met therapie, heb ikzelf ondergaan. Ik vind dat belangrijk omdat ik wil weten hoe iets aanvoelt en wat het effect er van is. Uiteindelijk zijn de technieken en methodes overgebleven die in mijn ogen het meest effectief zijn en waar ik mij thuis bij voel.
Ik hoop je te zien in mijn praktijk.
Groetjes,

Jorris