Over Jorris

Mijn weg naar massage en therapie

Hallo, mijn naam is Jorris Klaassen. Sinds 2016 werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk aan de Vismarkt. Daarvoor heb ik veel andere banen gehad en het is geen toeval dat ik uiteindelijk bij dit werk ben uitgekomen. Jaren voordat ik mijn praktijk startte was ik ook al bekend met massage en therapie. Ik ben namelijk wat je noemt een ervaringsdeskundige en heb al van alles geprobeerd om een rustiger lijf en hoofd te krijgen. Ik had van jongs af aan een lichaam met veel spanning wat resulteerde in onder andere migraine, stijve spieren met triggerpoints, tinnitus, hyperacusis (overgevoelig gehoor), moeite met mijn eigen emoties en een erg reactief zenuwstelsel. In mijn tienerjaren ontdekte ik zaken zoals alcohol, tabak en wiet om het allemaal wat te dempen en te verzachten.
Dit zijn natuurlijk allemaal zeer tijdelijke ‘oplossingen’ en ze houden de symptomen juist in stand. Ook zijn de bijwerkingen van kortetermijnoplossingen nooit echt leuk.

Een andere aanpak

Ik ben duurzamere manieren gaan zoeken om met mijzelf om te gaan. Ik heb massages en therapieën gevonden die, tot op de dag van vandaag, veel voor mij betekenen.
Ik ben nu namelijk op het punt dat ik geen migraine en hyperacusis meer heb. Mijn tinnitus vormt geen ‘gevaar’ meer waardoor die meestal niet meer te horen is. Mijn lichaam voelt rustiger aan en de triggerpoints die veel pijn veroorzaakten zijn grotendeels verdwenen. Dit alles neemt niet weg dat ik nog steeds wel eens hoofdpijn of spierpijn heb en dat mijn zenuwstelsel het mij af en toe nog knap lastig kan maken. Maar al met al is het nog geen fractie in vergelijking met vroeger.
Alles wat ik aanbied bij Lekker Los, van massage tot en met therapie, heb ikzelf ondergaan. Ik vind dat belangrijk omdat ik wil weten hoe iets aanvoelt en wat het effect er van is. Uiteindelijk zijn de technieken en methodes overgebleven die in mijn ogen het meest effectief zijn en waar ik mij thuis bij voel.
Ik hoop je te zien in mijn praktijk.
Groetjes,

Jorris Klaassen

Hoofdmassage bij Praktijk Lekker Los.
Therapeut bij Praktijk Lekker Los.