Over Jorris

Mijn weg naar massagetherapie

Mijn naam is Jorris Klaassen. Toen ik een jaar of 10 was werd ik mij voor het eerst bewust van massage. Ik was op vakantie met mijn ouders en zat naast een groepje jongeren in het gras. Eén van hen zei dat hij hoofdpijn had, waarop een ander zei dat ie hem wel een massage wilde geven. Dit vond ik erg interessant weet ik nog en dat moment is mij altijd bijgebleven.

Eigen ervaring

Op mijn 23e kreeg ik last van tinnitus (oorsuizen) en hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). Op een festival kwam ik een masseuse tegen die mij misschien kon helpen. Ze onderzocht met haar vingers de spieren in mijn nek en hoofd, wat behoorlijk pijnlijk was. De pijn bleek echter goede pijn te zijn, pijn die iets oplost. Ze wees namelijk letterlijk aan welke spieren gestagneerd waren en waar mijn pijnpunten zaten.
Spieren in die staat kunnen uitstralende pijn (soms op andere plekken) veroorzaken of vage pijnklachten geven op de aanhechting ervan.
Na haar behandeling merkte ik direct een verandering. Mijn interesse in massage en het functioneren van het lichaam werd daardoor nog groter.
Ik ben mij gaan verdiepen in allerlei soorten massages en gezondheids-oefeningen. Zowel oosterse (waar het al duizenden jaren een geneeswijze is) zoals qi-gong en shiatsu, als ook westerse stijlen, zoals triggerpoint-therapie.
Ik ben er boeken over gaan lezen en bij veel professionals geweest om een behandeling te krijgen. Ook heb ik sommige technieken op mezelf toe kunnen passen zoals triggerpoint therapie en de Acceptatie en Commitment Therapie (deze laatste focust zich meer op de geest) Door dit alles zijn mijn klachten een stuk minder geworden, ze zijn niet helemaal weg, maar niet te vergelijken met daarvoor.

Ik ben lasser en muzikant maar wilde al heel lang ook iets met massage gaan doen. Het leek mij een heel interessant en mooi beroep, vooral omdat ik uit eigen ervaring weet hoeveel baat je bij een goede massage kan hebben.
Ik heb mij ingeschreven bij de K.v.K onder de naam
Lekker Los Massagepraktijk en ben opleidingen/cursussen gaan volgen.
Het mooie aan dit vak is dat je altijd kunt blijven leren en ontwikkelen, groeien en verdiepen. Mede daardoor volg ik deze weg met veel plezier en toewijding.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jorris Klaassen ~ 06-17138112 ~ Vismarkt 34A